Hírek

1000 euró volt a fuvardíj


MH-CSMRFK


51 csoportban 1307 illegális bevándorlóval – köztük 285 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve tegnap Csongrád megye déli részén.

A legnagyobb csoportot Röszke külterületén fogták el 22 óra 50 perckor. Ott 87 szír, 20 afgán, 8 pakisztáni és 1 iraki lépte át illegálisan a zöldhatárt.

4 óra 10 perckor Röszke külterületén fogtak el a rendőrök egy szegedi férfit, aki autójában 7 szír illegális bevándorlót vitt Budapest felé.

6 óra 10 perckor Szegeden intézkedtek a rendőrök egy helybeli férfi által vezetett személyautóval. A sofőr 1000 eurót kért a vele utazó 3 szír állampolgártól azért, hogy a fővárosba vigye őket.

Csak több rendőrautó tudott megállítani egy Mercedest a régi 5-ös úton 9 óra 20 perckor, miután a sofőr megpróbált elhajtani a rendőrök elől. Az autóban ülő csanyteleki és sándorfalvi férfi 5 szír illegális bevándorlót szállított Budapest irányába.

Ma hajnali fél 3-kor egy ceglédi férfi által vezetett Mercedes-t vontak intézkedés alá a rendőrök Röszkén. Az autóban 8 afgán állampolgár utazott, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.