Makó

Igazgatócserék Makón és térségében


Korom András – Makó térsége


Augusztus 10-e óta Borkáné Dudás Mónika a Makói Általános Iskola igazgatója, miután elődje, Kincses Tímea a Nemzetgazdasági Minisztérium által alapított, idén július 1-től Árva-Nagy Sándorné vezette Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumban dolgozik. Ehhez csongrádi, szentesi és vásárhelyi intézmények mellett a makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tartozik.

Új igazgatója van a maroslelei általános iskolának is, melyet augusztus 16-tól Németh Domonkos, az önálló mártélyi általános iskola utolsó igazgatója irányít.

A Magyarcsanádi Református Általános Iskola is új igazgatóval kezdi az új tanévet, miután az eddigi vezető, Jani Jánosné az intézmény finanszírozási bizonytalansága miatt lemondott igazgatói megbízásáról, s távozik a suliból. Kondrát Zoltán, az intézményfenntartó Makó Belvárosi Református Egyházközség elnök lelkésze legutóbbi érdeklődésünkkor nem nevezte meg az új iskolaigazgató személyét, csak azt mondta, hogy az augusztus 14-től veszi át a vezetést.

Több, egymástól független forrásunk szerint a posztot nagy valószínűség szerint az óvodát vezető Tóth-Pál Lászlóné, a község alpolgármestere kapja meg.