Hírek

Címvédésért játszottak a Hagymatikum második sportnapján


Bojtor Boglárka – Makó


Ismét izgalmasra sikeredett a Hagymatikum, a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda támogatásával rendezett sportnapja. Aki elsétált a játékosok között, úgy érezhette, mintha egy országos bajnokságon venne részt. A csapatok nagyon komolyan veszik a versenyzést, mégis a részvételt tekintik első számú célnak. Akadnak azért kivételek, a temesvári Skorpiók streetball csapat már évek óta a címvédésért érkezik.

– Idén ez már a második sportnapunk. A szokásos négy sportágban rendezzük meg versenyeket, ezek a strandfoci, streetball, strandröplabda és a lábtengó – mondta Kovács Gábor sportszervező. – Nagy az érdeklődés még mindig, most harminc csapat nevezett, hogy összemérje tudását – tette hozzá.

A hőség sem riasztotta el a játékosokat a versenytől. Egész délelőtt a csapatsportok játékai zajlottak, majd a kosárra dobó versenyt rendezték meg.

– Makóról érkeztem, a Mustang FC csapattal, már három éve részt veszünk a Hagymatikum sportnapján. Értünk már el második helyezést a strandfocin korábban – mondta Sándor Róbert. – Most erős csapatot kaptunk ellenfélnek, küzdenünk kell az biztos.

Titkon mindenki a győzelemben bízott, a legjobbak érmet kaptak.