Hírek

Héjasast is lehetett simogatni az Ősmagyar napon


Gajáta Fanni – Kiszombor


Map a régi magyarság volt a fesztivál témája. Különböző kézművességi feladatok voltak, ahol az érdeklődők a nemezelést, a rovásírást és az éremverést is kipróbálhatták. A Bökény Népe Egyesület és a Szabad Madár Íjász Csapat különböző viseleteket és harci tevékenységeket, a Maros Kara Tíz Egyesület pedig az ősi magyarok életmódját mutatta be.

Ma többször is meg lehetett simogatni Kómancsot, az észak-amerikai héjasast, Kisteleki Gergely pedig minden kérdésre készségesen válaszolt. Rajta kívül még három Harris-ölyvöt – mexikói ragadozó madarat és egy nyári ludat hozott magával, melyet 2 napos kora óta neveli és Gergelyt tekinti az anyukájának.

– 5 csodálatos madarat hoztam magammal. A karomon ülő észak-amerikai héjasasból csak kettő van az országban. Komancs 5 éves – magyarázta Kisteleki Gergely hivatásos solymász. – Három Harris madarat is hoztam magammal, melyek olyan ragadozók, “akik” falkában vadásznak, mint a farkasok. Egy nyári lúd is velem tart mindenhová, aki 2 napos korában került hozzám és már 4 hónapja nevelem. Ha nem lennék vele, nem enne, nem inna, nem aludna, kicsit depressziós lenne