Makó

Kukacmászóka az Anyatejes Világnapon


Bojtor Boglárka – Makó


– Húsz éve rendezzük meg Makón ezt az anyatejes világnapot, amely az idővel óriási rendezvénnyé nőtte ki magát. Célja a szoptatás népszerűsítése, és az, hogy minél több anyuka információt kapjon erről – mondta Balogh-Vígh Mónika, a rendezvény szervezője. – Az anyukák mindig jól érzik magukat és sok ismerethez jutnak. Próbálunk olyan cégeket idehívni, melyek termékei a szoptatás kényelmét szolgálják – tette hozzá.

Az anyukák mellett a kisgyermekekre is gondoltak, arcfestéssel készültek nekik. Trambulint és még kukacmászókat is állítottak számukra. A gyermek divatbemutató ismét sikert aratott, nem csak az anyukák, de a kisfiúk és kislányok is figyelnek arra, hogy mi a divat. Idén először lufis bohócok szórakoztatták a kicsiket.

– Kíváncsiak voltunk milyen lehet az anyatejes világnap. A védőnőnktől hallottunk róla – mondta Gera Csilla Zsuzsanna, aki négy hónapos kisfiával, Balázzsal érkezett. – Jártunk babamasszázs tanfolyamra is, ott volt szó erről, hogy milyen előadások lesznek az anyatejes táplálással kapcsolatban – tette hozzá.

Egy hónappal ezelőtt rajzpályázatot is hirdettek, Én és az anyukám címmel. A legszebb rajzokat ma díjazták, s minden alkotó apró ajándékkal térhetett haza. A kicsik kategóriájában első lett Veszelovszki Hanna Panna, második Gulyás Nikolett, a harmadik Szabó Viola. A nagyobbak csoportjában Dobsa Gabriella, Báthory Anikó Rebeka és Babar Balázs rajza bizonyult a legnépszerűbbnek.

A kismamáknak előadásokat tartottak magáról a szoptatásról és az őssejtbank jelentőségéről. Kiállításon könyveket mutattak nekik és homeopátiás szerekkel ismertették meg őket.

– Már harmadik alkalommal vagyok itt, először kismama divatbemutatón vettem részt, később pedig már kisfiammal érkeztem – mondta Dornbach Éva. – Fontosnak tartom az anyatejes táplálást, és ez egy jó alkalom arra, hogy anyukákkal is találkozzon az ember. A programokat érdekesnek és sokoldalúnak tartom, szeretünk ide jönni.

A büfébe az ENI bölcsődéje sütötte a finomságokat, mellette tej-, tojás és gluténmentes finomságokat is kóstolhattak a részvevők. Sokan figyelték a maminbaba bemutatót, majd délelőttöt tombolasorsolással zárták, ahol a felajánlásoknak köszönhetően rengetegen örülhettek nyereményüknek.