Makó

Kávéval is festettek a máltais tábor résztvevői


MH – Makó


A táborozó gyerekek hétfőn egy ízig-vérig falusi családnál, az apátfalvi Vargáné Nagyfalusi Ilonáéknál tettek látogatást, míg kedden az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban nem csak a Feszty-körkép jelentett számukra nagy élményt, de az azt követő múzeumpedagógiai foglalkozáson is. A napot a szegedi Retek utcai Máltai Játszótér játékaival tették teljessé. Szerdán már Pintér Attiláné Anikó múzeumpedagógus segítségével szőttek-fontak a gyerekek.

Ma délelőtt a makói József Attila Múzeumban Apjok Vivien néprajzossal vezetésévek játékos, a hagyományokon alapuló készségfejlesztő programrészesei lehettek. Délután – egy kis művészeti előképzésként – Kajári Katalin mutatta be számukra a kávéval festés műhelytitkait.

A máltais tábor résztvevői pénteken délelőtt látogatást tesznek a VIII. Natura Marosmenti Művésztelepen, ahol Karsai Ildikó és Oláh Nóra szakértő kalauzolásával ismerkedhetnek meg az alkotók műhelymunkájával. Délután pedig a Badicsné Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgató által vezetett kézműves foglalkozás tesz teljessé az élménydús hetet.