Makó

Már félmilliót ér a csanádalberti tolvaj


MH-CSMRFK


A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen elkövető a kerítést átvágva jutott be egy Csanádalberti külterületén található telephelyre idén május 23-án 9 óra és május 24-én 7 óra 10 perc közötti időben. Az ismeretlen tettes a telepről gombaölő és gyomirtó szereket tulajdonított el.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője június 12-én nettó kétszázezer forint, majd július 30-án – a sértett felajánlása és kezdeményezése alapján – nettó háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Ennek eredményeként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó ötszázezer forintra módosította a díjkitűzés összegét.

Ez az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Kérik, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, vagy a 112-es segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát (h-cs: 8-16, p: 8-13).