Makó

Makói iskolások táboroznak a Maros-parton


Gajáta Fanni – Makó


Makói jó tanuló, jó magaviseletű általános iskolásokat táboroztat a Makói Nőszövetség. Nem ez volt a szövetség első megmozdulása, a Mindenki lakjon jól! akcióban is ingyenesen foglalkoztatták a diákokat és fánkot sütöttek velük. Hetente cserélődnek a táborozók.
 

– Az osztályfőnökök jelölték ki azt a 14 tanulót, akik ezen a héten részesei lehetnek ennek a tábornak. A gyerekek vagy jó magaviseletű, jó tanulók vagy éppen rászorulók – mondta Szavaljev Ferencné, a Makói Nőszövetség vezetője. – Úgy gondoljuk, ez a szülőknek egy kis segítség jelent, mivel 1 hétig a gyerekekre ingyen felügyelünk, s foglalkozunk velük – tette hozzá

A gyerekek rajzolhatnak, kézművesedhetnek, tengózhatnak, tollasozhatnak a jó levegőn. Szponzorok segítségével valósulhatott meg ez a tábor, a reggelin elfogyasztott pogácsát egy hódmezővásárhelyi pékség ajánlotta fel.

– Fontos, hogy az önkormányzat jó kapcsolatokat ápoljon a civil szervezetekkel, így szívesen tettünk eleget annak, hogy a tábor mellé álljunk. A makói önkormányzat a helyszín biztosításával igyekezett segíteni a megrendezéshez, továbbá sátrakat és ebédet biztosítunk a gyermekek számára – mondta Czirbus Gábor alpolgármester.

A 9 éves almásis Pleskovics Péter elmondta, mindenképpen jönni szeretett volna a táborba. – Kézműveskedni, rajzolni, talán még varrni is fogunk itt. Idén még nem voltam táborba, így ez lesz az első ilyen élményem.