Hírek

A serpenyőssel pöcögtette a Jobbikot a DK


Korom András – Makó


Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrség elfogta és őrizetbe vette T. Csabát, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt vasárnap egy állványra mászva lopott az egyik Deák Ferenc utcai második emeleti lakásból. A férfi ezt kihallgatásán részlegesen be is ismerte.

Az MTI információi szerint a a 29 éves, büntetett előéletű férfi azonos a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnökével, miután annak neve aznap reggel még szerepelt a mozgalom honlapján az vezetőség névsorában. Magvasi Adrián, a HVIM elnökségi tagja azonban a távirati irodával azt közölte: T. Csaba neve tévesen szerepelt a szervezet honlapján.

Az ügyben eljáró Szegedi Járásbíróság elutasította az ügyészség T. Csaba előzetes letartóztatásával kapcsolatos indítványát, de egyelőre nem jogerősen elrendelte a gyanúsított házi őrizetét – közölte kérdésünkre a Szegedi Törvényszék. (A Hírtévé tudósítása itt látható.)

Az ügyben még aznap megszólalt, a Demokratikus Koalíció, mely közleményében azt írta: “Bízunk benne, hogy a Jobbik makói szervezete elhatárolódik T. Csaba tettétől – aki egyébként a HVIM országos vezetőségének is tagja – és nyilvánvalóvá teszi, hogy nincs kapcsolata az elkövetővel .”

Ugyan ismerem, de nincs semmilyen kapcsolatom sem nekem, sem a Jobbik makói alapszervezetének, sem az általam vezetett ifjúsági tagozatának T. Csabával – hangsúlyozta Zeitler Ádám a Jobbik települési képviselője, aki közölte, álláspontja teljesen egyezik Kiss Attiláéval, a Jobbik makói elnökével. Kiss Attila érdeklődésünkre közölte: mint minden bűncselekményt, bárki is követte el, elítélnek és elhatárolódnak tőle.