Makó

10 mázsa búzát gyűjtött össze a makói gazdakör


Gajáta Fanni – Makó


A Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz szállítják a Csanád és Térsége Gazdakör által összegyűjtött búzát, amelyből az erdélyi, kárpátaljai és vajdasági magyar árvákat látják el. A Magyarok Kenyere Programban már évek óta részt vesznek a makói gazdák is.

– Több éve részt veszünk ebben az akcióban, tavaly és előtte is 10 mázsányi búzát tudtunk összegyűjteni a tagjainktól – mondta Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke. – Úgy gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés nagyon fontos, mert jelentős segítséget tudunk nyújtani a határon túl élő magyar árvák egész éves ellátásához. Amennyiben segítséget kérnek, megpróbálunk ugyanígy segíteni – tette hozzá.

A gazdakör tagjai közül szinte mindenki hozzájárult az akcióhoz, amely az évek során a nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező eseménysorozattá nőtte ki magát. Kádár József azt is elmondta, hogy egy fajta búzát visznek át Vásárhelyre, amelyet az egyik tagjuk ajánlott fel, míg a többiek kifizették neki a rájuk eső részt.

A terményt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány osztja szét vajdasági és kárpátaljai árvaházaknak.