Makó

Színdarabbal zárják a Sajtkukac Játszóház táborát


Gajáta Fanni – Makó


16 gyerekkel – a legkisebb 3 éves, míg a legnagyobb 8 – indult a Sajtkukac Játszóház színjátszó tábora, amely igazán sokoldalúnak számít. A kicsik egész napos foglalkozáson vesznek részt, ahol a játék és a tanulás sem maradhat el.

– Nem szerettem volna egy sima, játszós tábort szervezni. Óvodásokkal és kisiskolásokkal beszédtechnikát és színdarabot is tanulunk – mondta Veréb-Tóth Krisztina, a  Sajtkukac Játszóház tulajdonosa. Krisztina színésznő, így a gyerekek sokat tanulhatnak tőle. – Már az első nap nagyon összeszoktunk, a nagyok a kicsiket babusgatják. Elmondhatom, hogy szinte azonnal családias, harmonikus hangulat alakult ki.

A gyerkőcök a reggelt egy kis tornával majd reggelivel kezdik. Délelőttönként a színdarabra készülnek, majd tízórai után kézműves foglalkozáson vesznek részt. Az ebéd utáni csendes pihenőt játék, majd uzsonna  követi. A szereposztások már az első pillanatban eldőltek, amikor a kicsik bemutatkoztak. Megtudtuk, hogy a darabban nincs fő-, és mellékszereplő. Mindenki egyaránt főszerepet játszik.

A 8 éves Virág elmondta a játszóház  visszatérő vendég. – Nagyon tetszik! Tegnap rajzoltunk és játszottunk is a darab tanulása mellett.