Makó

Ötezer forintos támogatást kaptak a lelei gyerekek


Korom András – Maroslele


Valamennyi lelei diáknak és óvodásnak jár 5-5 ezer forintos iskola és óvodakezdési támogatás, a helyi önkormányzat döntésének megfelelően. A faluházban rendezett ünnepségen Martonosi György polgármester elmondta, a támogatást az önkormányzat ezentúl minden helyi iskolásnak és óvodásnak biztosítják. Az utalványokat két helyi vállalkozónál lehet augusztus 1. és szeptember 30-a között beváltani.

Azok akiket az idén később íratnak be az óvodába, a támogatást szintén megkapják.
A község a javuló gazdasági helyzete okán olyan támogatásokat is tervez, melyekre eddig nem volt példa, így azt tervezik, hogy jövőre már Lelén is lesz 60 ezer forintos babakötvény, félmillió forintos tíz éves futamidejű kamatmentes támogatást kapnak azok, akik házat építenek vagy újítanak fel a faluban, tervezik 6-8 lakásos önkormányzati bérház építését, mely kormányzati támogatására már ígéretük is van Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, a térség országgyűlési képviselőjétől.

De felújítják az egyetlen önkormányzati bérlakást, s azt bérbe is adják, illetve a Rákóczi és Petőfi utcák sarkán lévő üres területen ingyen telkeket jelölnek ki azok számára, akik házat szeretnének építeni. Mindezt azért teszik – árulta el a polgármester, hogy Maroslelén érdemes legyen élni, s meghozzák a fiatalok gyermekvállalási kedvét.