Makó

Lopott serpenyőben sütögetné gesztenyéjét a 64 Vármegye makói elnöke“A Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz. ovk. elnöksége nem csak azon döbbent meg, hogy egyáltalán működik Makón a 64 Vármegye Mozgalom, de meglepetéssel vette tudomásul, hogy milyen módon.

Eddig a szervezet nem keltett kimondottan nagy feltűnést a városban, míg a minap lopáson nem kapták a helyi elnökét – tudtuk meg az Index.hu hírportál tudósításából. A Jobbikhoz köthető 64 Vármegye elnöke serpenyőt lopott egy felújítás alatt álló házból, derült ki a tudósításból. El akarták tehát kezdeni Makón is sütögetni a gesztenyéjüket. Az akció rövidre sikerült.

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalmat a 2006-os tévéostrommal elhíresült Toroczkai László alapította, jelenlegi elnöke pedig Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője. A szervezetet tavaly 38 millió forinttal támogatta a Jobbik pártalapítványa.

Bízunk benne, hogy a Jobbik makói szervezete elhatárolódik T. Csaba tettétől – aki egyébként a HVIM országos vezetőségének is tagja – és nyilvánvalóvá teszi, hogy nincs kapcsolata az elkövetővel” – írja  Csongrád 4. sz. Ovk. elnöksége.