Makó

Állványra mászott a serpenyős makói tolvajA Makói Rendőrkapitányság lopás vétsége miatt indított nyomozást, miután bejelentés érkezett arról, hogy tegnap a hajnalban egy férfi egy Deák Ferenc utcai házból lopott. A sértett arra ébredt, hogy a házuk elé felépített állvány irányából hangokat hall. Felkelt, majd egy férfit látott, akinek a kezében egy serpenyő volt.

Felelősségre vonta, mire a konyhai eszközt a nyitott ablakon keresztül visszakapta. Az elkövető annyit mondott: „csak poén” volt. A feljelentés adatai szerint a lakásból készpénz és Zsolnay porcelán tűnt el.

A makói nyomozók még az esti órákban azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Csabát, akit elfogtak. A 29 éves helybeli férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.
A rendőrök kihallgatását követően lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 Az MTI információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke és a radikális szervezet országos vezetőségi tagja, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Az MTI a cikk megírása előtt megnézte a honlapon, és a vezetőség tagjai között feltüntették T. Csabát is. Erre a közlésre válaszul Magvasi Adrián azt írta: “Helytelenül szerepelt a szervezet oldalán, amit a bíróságra benyújtott adatok igazolnak is.”

MH