Makó

Örömzene Szulák Andreával és a Molnár Dixieland Banddal


Bojtor Boglárka – Makó


A Molnár Dixieland Band, több mint félévszázaddal ezelőtt, egy fesztiválon vált ismertté. Nem sokkal később már külföldre is kaptak meghívást, az USA-ban is jártak. Az idő felettük is eljár, így ma már csak az országhatáron belül vállalnak fellépéseket, ahogy tették ezt tegnap este a Hagymaház szabadtéri színpadán.

– Többször jártunk már Makón, évekkel ezelőtt – mondta Molnár Gyula, az együttes vezetője. – Akkoriban még nem épült meg a Hagymaház, így nagy öröm ért bennünket, hogy ma itt zenélhetünk, ekkora közönségnek – tette hozzá.
A szegedi együttes koncertjének címe, Örömzene. Ez arra vezethető vissza, hogy jazz és dixie stílusú dalaik mind a jókedvről és a könnyedségről szólnak.

Muzsikájukkal ezt a hangulat adják át a közönségnek. Tegnap az együttes sztárvendégként Szulák Andreát hívta el, aki imád velük dolgozni. Az énekesnő szíve csücske a jazz, ami előadásmódján is felfedezhető. Elárulta, hogy sajnos gyakorolni nincs sok idejük együtt, de van jó pár régóta közösen játszott számuk, amit bármikor elő tudnak venni. Így izgalom nélkül lépnek a színpadra.

A közönségnek tegnap este annyira tetszett a műsor, hogy kétszer is visszatapsolta az együttest, mely régi és új feldolgozásaival is sikert aratott a makóiaknál.