Hírek

Fergetegesen nyitották a Szent Anna NapokatKorom András – Apátfalva

Szekeres Ferenc polgármester ma késő délutáni köszöntőjében hangsúlyozta: a cigány nemzetiségi önkormányzat hagyományőrző XV. Maros Menti Kulturális Találkozója immár része a Szent Anna Napok programsorozatának, a közösségépítés jegyében.

Szekeres Ferenc polgármester a közösségépítés jelentőségét hangsúlyozta.

Károlyi Sándor, a cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke pedig arról szólt, hogy a falu önkormányzata támogatásával rendezték meg mai, a cigányság kultúráját bemutató programsorozatot.


A rövid köszöntők után azonnal a zenéé és a táncé lett a főszerep, az egyre nagyobb számú érdeklődő előtt előbb a Kardos Sándor néptánccsoport, majd a Kanizsa Csillagai Cigány Folklór Együttes, illetve az Apátfalvi Folklór Együttes teremtett egyre jobb hangulatot. Aki azt hitte, hogy ezt nem lehet már fokozni, azt is a székéhez, vagy az állóhelyéhez szögezte Radics Ferenc fenomenálisan játszó cigányzenekara, hogy műsorukat néptánccal koronázza meg Radicsné Hős Dorina és Poprádi Csaba.

Az est sztárvendégeként már lapzártánk után lépett fel a sztárvendég Jelly és a Románcok, hogy a szombatot az utcabál zárja, Károlyi Robi és zenekara jóvoltából.