Makó

Avartűz tombolt Makón


A száraz, meleg időjárás következtében naponta több bejelentés is érkezik a katasztrófavédelem főügyeletére szabad területen keletkezett tűzesetekről. Jelenleg az egész ország területén tűzgyújtási tilalom van érvényben, ezért a katasztrófavédelem fokozott elővigyázatosságot kér a lakosoktól.
Csütörtökön összesen öt helyen gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet Csongrád megyében. Öttömös külterületén négy hektáron, Domaszék mellett fél hektáron lángolt a száraz fű és a tarló. Makón és Szegeden is avartűzhöz riasztották az egységeket. A szabadtéri tüzek oltásában a szegedi, hódmezővásárhelyi és a ruzsai hivatásos egységek mellett a balástyai és az öttömösi önkéntes tűzoltók is jelentős segítséget nyújtottak. Este hét órakor pedig egy balástyai tanya melléképülete gyulladt ki. A nádból készült tetőszerkezet teljes terjedelmében égett a szegedi és a kisteleki egységek kiérkezésekor. A katasztrófavédelem egységeinek munkáját a balástyai önkéntes tűzoltók segítették. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Csütörtökön napközben Szentesen, Csongrádon és Szegeden is egy-egy leszakadt faághoz riasztották az egységeket. Az ágak a gyalogosok és az autósok forgalmát is veszélyeztették, ezért a tűzoltók motoros láncfűrésszel aprították fel a növényi részeket – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől.