Galéria

Októberben adják át a felújított makói kórházat


 Gajáta Fanni – Makó

Nagyszabású, közel 3 milliárd forintos beruházás keretein belül újulhat meg a makói és hódmezővásárhelyi kórház, amelyet október végén adnak át. Ma mutatták meg a sajtónak, hogy hol tartanak a felújítási munkálatok.

–  Három területet érint a makói kórházban a beruházás: a járóbeteg szakrendelést, a radiológiát illetve a fekvőbeteg ellátást – mondta Kallai Árpád főigazgató. – A járóbeteg ellátás egy korábbi projekthez kapcsolódik, most a szakrendelőket, betegvárót és a betegnyilvántartó helyet érinti a beruházás.  A radiológia is teljesen megújul, itt új, digitális eszközöket szerelnek fel. A 6 ágyas intenzívosztály átkerül egy új helyre, az új épületen belül, ahol a mai követelményeknek megfelelően alakítják ki.

A főigazgató elmondta, a munka jól halad, a kivitelezők tudják tartani azt az ütemtervet, amelyet induláskor elterveztek. Az új eszközöket már sikeresen megvásárolták, azonban a bútorzatok még közbeszerzés alatt állnak. – Fontosnak tartom, hogy az itt élők megismerjék az építkezés folyamatát, tudják, hogy mi zajlik, milyen fejlesztések történnek, hogyan néz ki ebben a pillatanban. Azzal együtt, hogy az építkezés zajlik, nagyon sok kellemetlenséggel is jár, de annak reményében, hogy hogyan is fog kinézni a kórház, azt gondolom, érdemes elviselni – tette hozzá.

A radiológiai rendelés jelenleg ideiglenes helyen zajlik, a véradó állomás is új környezetet és eszközöket is kap a járóbeteg ellátó épületben. A tüdőszűrő állomás is elköltözik a Lonovics sugárútról az új radiológiára.

Nagy Jenő igazgató szerint a betegek és a személyzet részéről nagy türelmet és megértést is igényel az építkezés. – Szerintem, eltelt annyi idő, hogy zökkenőmentesen tudják felkeresni az ellátó helyeket. Nem volt különösebb probléma, a betegek is megértették, hogy valamit – valamiért.

navigate_before
navigate_next