Hírek

Gumikesztyűben és maszkban dolgoztak az ékszerrablók


Mint arról már beszámoltunk, tegnap délután fél 6 körül két férfi ment be az egyik mórahalmi ékszerboltba. Az eladót megkötözték és az aranyékszerekkel elmenekültek. Személyi sérülés nem történt, a két tettesről már részleges személyleírás is van. A rendőrség 700 ezer forintot fizet a nyomravezetőnek.

Az egyik gyanúsított 40 év körüli, körülbelül 190 centiméter magas, erős testalkatú, rövid, sötét hajú férfi. Az elkövetéskor világosszürke felsőruházatot viselt. Társa alacsonyabb, vékony testalkatú. Piros és fehér mintás sötétkék vagy fekete színű felsőruházatot, gumikesztyűt és világosszürke maszkot viselt, melynek elején sötétebb színű minta volt.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat eljárást. A hatóság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, vagy a 112-es segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát (h-cs: 8-16, p: 8-13).

A  Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 700 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.