Makó

Fitnesz világbajnok tart tábort a makói gyerekeknek


Bojtor Boglárka – Makó

Tóth Jennifer anno Makón kezdte pályafutását, Uracsné Pósa Mónika szárnyai alatt. Öt éves kora óta sportol, kezdetben az aerobikot és a fitneszt párhuzamosan űzte, de utóbbi maradt meg a mindennapjaiban. Szerencsére jól választott, hiszen már világbajnoki címmel is büszkélkedhet.

– Korábban Vásárhelyen volt egy gyermekcsoportom, akikkel foglalkoztam, később Maroslelén kerültem hasonló helyzetbe – mesélte Jennifer, aki még csak húsz éves, mégis rengeteg tapasztalattal, eredménnyel gazdagodott ez idő alatt. – Ez az első táborom, a gyerekek nagyon élvezik. Ez tölt fel engem is teljesen lelkileg – mondta.

A táborban maroslelei és makói gyerekek is részt vesznek. A legfiatalabb sportoló öt, a legidősebb pedig kilenc éves. Így nem is csoda, hogy a nap nagy része játékkal telik. Emellett a torna sem maradhat el, sőt az erősítésre is nagy hangsúlyt fektet edzőjük, fejlettségüknek megfelelően. A gyerekek egy táncot tanulnak, amit a hétvégére fejeznek be, de barkácsolós délelőttöket is tartanak, és játszótérre is mennek. A fitnesz tábor jelszava a túrós palacsinta, sokszor kiabálják ezt, ami teljesen felpörgeti őket. Jenni ezért pénteken meglepetéssel készül nekik ebédre, aminek remélhetőleg nagyon fognak örülni.

– Egész nap játszunk, tornázunk, hogy erősek legyünk. Voltunk a szökőkútnál is, ahol láttuk a víz fröccsenését – mesélte Szabó Viki.
– Mi már összetartozunk, megtanuljuk a csapatmunkát, együtt jutalmaz és büntet minket Jenni, ha rosszak vagyunk – mondta Veszelovszky Lilla. – Ha ügyesen megcsináljuk, amit Jenni mond, mindent megenged nekünk – tette hozzá Elek Viki.

A gyerekek szemmel láthatóan élvezik a mozgást és a játékot. Edzőjük augusztusra is tervez tábort, ha összejön a megfelelő létszám.