Hírek

Nyugodtabb az élet a kamionok nélkül Apátfalván


Gajáta Fanni – Apátfalva

Az M43-as, Makótól Aradig tartó szakaszát még július 11-én adták át, azóta a kamionok száma nagyban csökkent a 43-as főút által érintett településeken. Az apátfalvi kamionparkolóban is mindössze 5 jármű állt – 1 hónappal ezelőtt sokszorosa használta ki a parkolót.

Szokatlan a látvány. Hétköznap is alig van forgalom a 43-ason.

– Nagyon jó, sokkal nyugodtabbak az éjszakáink, most már tudjuk hallgatni a rádiót, a pohárban pedig nem remeg a víz. A különbséget hamar észrevettük. Bár tapasztaltam, hogy tévednek még be kamionosok, de ez a szám nagyon minimális, én csak párral találkoztam idáig, de ez elenyésző – nyilatkozta egy, az apátfalvi Széchenyi utcábanélő hölgy.

Többen is egyetértettek ezekkel az állításokkal. A 43-as főút mellett találtható Non-Stop Marketben dolgozó árus elmondta, el kell telnie pár hónapnak, hogy érezhessék a különbséget a bevételeiknél – Akik betévednek a faluba, hozzánk is betérnek – mondta.

Már gyakrabban haladnak az úton a mezőgazdasági gépek, mint a kamionok.

Apátfalván jártunkkor mindössze két kamionnal találkoztunk, amely a községen átment, de ők is a kamionparkolóból indultak el Makó irányába.