Hírek

Rekordot döntött a Hagymatikum hétvégi fürdőfesztiválja


Bojtor Boglárka – Makó

Szombaton déltől Lajsz András szórakoztatta a fürdőzőket. A mixerek királya többször vendégeskedik egy évben Makón és nagyon szeret itt. A fürdőfesztiválra különleges Hagymatikum koktéllal készült, amit eperkaviárral díszített.

A szombat nagy dobása Csepregi Éva koncertje volt. – Nagyon tetszik a Hagymatikum, gyönyörű épület – mondta a Neoton Família tagja. – Tervezem, hogy egyszer körbeutazom Magyarországot, úgy, hogy meg is ismerem a városok nevezetességeit. Ha ennek eljön az ideje, Makó biztosan az úti céljaim között lesz – árulta el az énekesnő.

 

Ma délelőtt bográcsos főzőverseny résztvevői készítették el az ebédet, amit élőzene mellett fogyasztottak el az étterem teraszán. Ebéd után bemutatkozott az Írisz Táncklub, majd divatbemutatót tartottak és baba-gyermek szépségversenyen értékelték a gyönyörű gyerkőcöket. A mai nap sztárvendége a Honeybeast zenekar volt, akik kilencvenperces koncerttel készültek ebben a forróságban. Utánuk a Broadway Dance mutatkozott be. A nap folyamán többször aqua zumbát tartottak  Szegedről érkező oktatók, akik a hangulatfokozás mesterei. Alig akarta őket elengedni a közönség.

 

– Azt mondhatjuk, hogy szenzációs fürdőfesztivált zártunk, az ideinél még az időjárás is segített, hogy még jobban sikerüljön, mint az eddigiek – mondta Schneitzer Beáta, a Hagymatikum igazgatója. – Nagyon jól választottuk ki a fellépőket és találtuk ki a programokat is. Pénteken is már több mint 1700-an érkeztek hozzánk a rendezvényre, szombaton rekordot döntöttünk, 2780 látogatóval és valószínűleg a vasárnapi számok sem lesznek messze ettől – árulta el.

 

Nagyon sokan érkeztek vidékről, Budapest és környékéről valamint Nyugat-Magyarországról. Mellettük természetesen a szomszédos országokból is eljöttek a fesztiválra. A hétvégén a makói szálláshelyek is teli voltak, a turisztika jól működött ezen a hétvégén.