Hírek

Lázár János: machetével esünk neki az abszurd állami bürökráciának


Lázár János, a Napi gazdaság mai számában megjelent interjújában a neki üzengető Tarlós István budapesti főpolgármesterhez és Rogán Antalhoz fűződő viszonyáról is beszél, azzal, hogy az utóbbit szívesen látnák akár miniszterként is. Vele kapcsolatban egyértelműen fogalmaz: “Nagyon régóta, nagyon sok ügyben dolgozunk együtt Rogán Antallal, és kifejezetten nagyra becsülöm azt a képességét, hogy eligazodik a pénzügyekben. Nagyon ránk fér, hogy nemzetközi szinten is versenyképes gazdasági szakemberei és politikusai legyenek a Fidesznek. Kiváló miniszter lehetne belőle.”

A Miniszterelnöksége vezető miniszter arra a kérdésre, miszerint a munkája és a egyéni kvalitásai is hozzájárulnak ahhoz, hogy “széles körű” ellenszenv övezi, azt mondta, hogy sosem szokott félniés azt vallja, hogy a politikában egy politikus legfőbb fegyvere a bátorság. “Sajnálom azokat, akik úgy képviselnek embereket, hogy közben rettegnek a lépéseik következményeitől… Számomra nem a vita a személyes, hanem az a cél, hogy a választóim akarata és a meggyőződésem ott lehessenek abban, amit csinálok. Egy fideszes képviselő számára a parlament és a kormány nem cél, hanem eszköz kell hogy legyen.” – mondta.

Lázár János az mondta, hogy le akarja söpörni azokat a lapokat az asztalról, melyek az élet meghatározó területein sok évtizede rosszul vannak leosztva, megfosztva a magyarokat az érvényesülés és boldogulás lehetőségétől. Konkrétan rávilágított arra, hogy a külföldiek kezébe adott energiaszolgáltatásra, kiskereskedelemre és bankrendszerekre is gondol, melyek “ellopták az emberek jövőjét…. Ezért vissza fogjuk szerezni a magyarok számára jobb életet jelentő lehetőségeket, és külföldiek helyett, igaz­ságos és méltányos eljárással, magyar kezekbe helyezzük azokat” – tette hozzá.

Az állami abszurd bürokrácia csökkentéséről szólva kijelentette, nem tört bele a bicskéja, már csak azért sem, mert machetével esett neki.

“Három hónap alatt csaknem kétszázezren mondtak véleményt arról, hogy szerintük melyek azok az állami szolgáltatások, amelyek túl drágák – világított rá a bürokrácia csökkentés ügyfélszempontú oldalára a miniszter, aki hozzátette, lépésről-lépésre haladva akarják megszüntetni az emberek ás a vállalkozások életét leginkább megkeserítő dolgokat. Ennek keretében ősszel már változtatnak azon a szemléleten, miszerint az adóhatóság jelenleg az embereket és a vállalkozókat bűnözőnek és ellenségnek tekinti.

Lázár János szerint a bevándorlás az egész európai baloldal Waterlooja, hiszen az évtizedes beidegződéssel szemben mára minden itt élő számára világossá vált, hogy a gazdasági bevándorlók súlyosan veszélyeztetik az európaiak életminőségét, hiszen részesülni akarnak az itteni életszínvonalból anélkül, hogy ahhoz bármit is hozzá akarnának vagy tudnának tenni. Az ukrajnai válsággal kapcsolatban elmondta: a legfontosabb cél az, hogy a kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön boldoguljanak, ezért új segélyezési programokat vezetnek be, a magyar kormány minden kárpátaljai magyar pedagógus bérét kiegészíti, minden kárpátaljai magyar gyermek étkeztetését kifizeti, és segíti a nehéz helyzetbe került önkormányzatokat.