Korom András – Makó

Darabos Orsolya, a makói önkormányzat innovációs irodavezetője és Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette a város 2015-2019 közötti fejlesztési tervének 10-12 legfőbb elképzelését a legutóbbi szenátusi ülésen.

Ebből kiderült, hogy az önkormányzat a gazdaságfejlesztési programja részeként  támogatja és tervezi a helyi mezőgazdasági termény-feldolgozó és logisztikai központ kialakítását valamint a Makói Közösségi és Vállalkozásfejlesztési Központ létesítését.

A város az energiafelhasználás és vízgazdálkodási területen az önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítését végezné el, a belterületi csapadékvíz elvezető rendszer hasznosításával öntözőrendszert építene ki, illetve elvégeznék a városi távfűtési rendszer korszerűsítését (itt jelenleg a hő 30 százaléka vesz kárba) és bővítését.

Felújítanák és rendezvényházként is működtetnék a Páger Mozit, valamint felújítanák az Istók Margit házat.
Támogatnák a látványsportokat, ebbe beleértendő az Erdei Ferenc téri sportpálya modernizálása, s egy 300 fős lelátó építése, az Erdei János  Sportcsarnok 68 millió forintos, két ütemben való felújítása.

A turisztikai fejlesztések közé tartozik a Maros-parti Tarzan-házé, melyet a tervezett negyven személyes helyett akár több befogadására is alkalmas lehetne. Itt 3 épületről és 10 lakóegységről (szobáról) van egyelőre szó. A Hagymatikumot pedig kerékpárúttal kötnék össze a Maros-parttal. A kerékpárutakat egyébként is fejlesztenék és turisztikai tájékoztató táblákat helyeznének ki. Felújítanák a sokvallású Makó szakrális emlékeit, létrehoznák a Makói Képtár és klpművészeti telepek látványraktárát, létrehoznák a virtuális kiállítások honlapját, az Alkotóház – grafikai műhelyt, a Hősök kertjék, s felújítanák a kézművesek házaként is működő Vadászházat.

Az egészségügy fejlesztésében tervezik a komplex szűrőprogram kiterjesztését valamint az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését.

A városi fejlesztési tervekben szerepel a jángori zsidő temető felújítása, a Návay-szobor újbóli felllítása is
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest