Oláh Nóra – Makó

A településen tanév közben is népszerűek az alkotóházak, de a szünidő beálltával ezek az alkalmak a nap közben dolgozó szülők számára is némi tehermentesítést jelentenek, ugyanakkor a gyerekeknek is vonzó alternatívát nyújtanak a tévé és a számítógép mellett.

Az első foglalkozást még július 8-án rendezték a könyvtár udvarán, ahol egy igazi „szezondarab”, az aratócsiga fonását sajátíthatták el a résztvevők, Búzásné Vízi Judit útmutatásával és Kakuja Bence diák önkéntes közreműködésével. A leveleitől megtisztított búzaszál, vízben képlékennyé áztatva várta sorsát a szorgos kezek alatt. A szalma hajtogatása – kellő türelemmel és ügyességgel – látványos eredményt hozott, akadt olyan, aki meg sem állt egynél. Közben a hűsítő limonádé is jótékonyan hatott az alkotókedvre.

A rákövetkező szerdán a Jurtában folytatódott az alkotás; ezúttal „barátság karkötők” készítésére invitáltak a szervezők. A türelmét és az ügyességét ezúttal sem hagyta otthon senki, bár néha így is szembesülni kellett a fonalak összegubancolódásával. Azért ezek az aprólékos munkadarabok is szépen haladtak. Felnőttek éppúgy bekapcsolódtak a ténykedésbe, mint az apróbb célközönség – ráfordított időt és végeredményt tekintve nagyjából egyforma eséllyel.

Miközben alakultak a színes fonatok, a háttérben már folyt a tanácskozás a következő heti program, illetve a további „alkotó-szerdák” tematikáját illetően. Egy biztos: egész nyáron lesznek ilyen alkalmak – mondta Búzásné Judit, a művelődési ház vezetője.

Fotó: Kiss Helga, Vas Szilveszter, Oláh Nóra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest