Hírek

Bűncselekmény lehet a határsértés


Lázár János hangsúlyozta: a legális átlépési pontokon továbbra is nyitva állnak a határok. A tárcavezető tájékoztatása szerint a déli határon novemberre készül el az ideiglenes határzár, ami négy méter magas lesz. A miniszter azt is hangoztatta: a kormány minden eszközt igénybe vesz, hogy az illegális bevándorlók “ne szállják meg” Magyarországot. A kormány Szerbiát, Görögországot és Macedóniát is biztonságos országnak tekinti, így vissza fogja ezekbe az országokba toloncolni azokat a bevándorlókat, akiket Németországból vagy Ausztriából küldenek vissza Magyarországra.
A kormány jövő keddi ülésén áttekinti a terrorizmus balkáni megjelenését is.

Lázár Jánostól azt is meg kérdezték, hogyan áll az a terv, hogy a szolgáltató szektorra – például a fodrászokra, masszőrökre – is kiterjesztenék az online kasszák használatát. – Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte – közölte válaszában a Miniszterelnökség vezetője. Szavai szerint Orbán Viktor kormányfőnek az az álláspontja, hogy ez nem indokolt és nem életszerű.

 

Lázár János egy korábbi kérdésre visszautalva arról is beszámolt, hogy a nemzetgazdasági tárca a kormány elé viszi azt a kérdést, hogy a kaszinók hogyan kapcsolhatók be a online ellenőrzési rendszerbe.

MH-MTI