A Szirbik Miklós Egyesület a helyi hagyományok ápolójaként, az egészséges várostudat, a lokálpatriotizmus terjesztőjeként fog részt venni a helyi közművelődésben kiállítások, konferenciák, előadások szervezőjeként, kiadványok megjelentetőjeként. Rendezvényeit a makói belvárosi református egyház termében fogja tartani. Önálló honlapján – szirbikegyesulet.hu – szeptembertől lehet tájékozódni tevékenységéről, a kutatók friss és korábbi tudományos eredményeiről.

Az egyesület a makói monográfia következő kötetének (1944-1989) megalapozó kutatásait is el kívánja indítani, hogy néhány év múlva a kutatók készen álljanak a következő összegző, tudományos metodikával elkészülő mű kiadására.

Az alakuló ülésen 18 fő vett részt, ahol Tóth Ferencet tiszteletbeli elnöknek, Forgó Gézát elnöknek, Zeitler Ádámot alelnöknek és Halász Tamást elnökségi tagnak választották. Az egyesület tisztelettel várja céljaival egyetértők jelentkezését a tagság sorába. Bővebb információt a szirbikegyesulet@gmail.com címen kérhetnek.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest