Hírek

3 milliárdból építik a földeáki és a csanádpalotai utat


Korom András – Makó

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője még tavaly novemberben jelentette be, hogy Magyar Közút Nonprofit Zrt. 1 milliárd 520 millió forintos, 100 százalékos támogatási igényű DAOP pályázatot nyújtott be és nyert el a Térségi elérhetőség javítása a 4434 jelű úton címmel. A 4434. jelű út út 67+940 – 84+704 kilométerszelvényében, azaz a makói körforgalomtól a  csanádpalotai, az M43-as autópályáról levezető körforgalomig tartó út felújítása idén november 30-ra készül el.

A 17 kilométeres szakasz ma rettenetes állapotban van, a közlekedőket különösen a nagylaki út torkolata és Makó között nagyon rossz útburkolat keseríti, helyenként kikerülhetetlen szélességű kátyúkkal. Amin nem lehet csodálkozni, hiszen ha z M43-as megnyitása határállomáson torlódás volt, akkor a Románia felől érkezőket erre terelik. Az út azonban nem bírta el a 11,5 fél tonnás kamionokat. A palotai úton jelenleg az út melletti területet rendezik, ami az elbúrjánzott növényzet irtását jelenti.

A földeáki útnál azonban az elkészítő szakaszon már túl vannak, itt a padkát szélesítik, illetve az út alatt átvezető ért fedő részt bontották meg, hogy megerősítsék. A Makó és Vásárhely közötti 4415-ös út Földeák és Szikáncs közötti mintegy 7 kilométeres szakaszát mintegy egymilliárdból, a Földeák és az M43-as felhajtója közöttit pedig 530 millióból építik teljesen újjá. A jelenlegi nyomvonalon nem változtatnak.