Hírek

Szegeden tanul tovább a Bartók sokoldalú diákja


Oláh Nóra – Makó

– Bár már jócskán benne járunk a nyárban, de egy szépen zárt tanév – a többi hét szépen zárt tanév után – azért mindenképpen említést érdemel. Az arcképed kikerült az iskola „Csillagfalára”, ez is jelzi, hogy nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhetsz.
– Ötössel zártam az évet, hat dicsérettel. Ezen kívül zongoraversenyen értem el ezüst I. helyezést. Részt vettem helyesírási, atlétikai és angol versenyeken is. Az utóbbin második helyezést értem el.

– Nyilván sok időt kellett tölteni a napi tanulással…
– Őszintén szólva, nem igazán. Sokszor a legvégén zárkóztam fel, és értem a jobb jegyeket.

– Ebben a szerencsés helyzetben akkor bőven juthat időd hobbikra, kedvtelésekre. Mi mindennel szeretsz foglalkozni?
– Fontos szerepet játszik az életemben a dobos kamara – vagyis a Makói Ütős Kamaracsoportban való részvétel. Örömteli eseménynek számított a XVII. Deszki Maros Menti Fesztiválon a kamarazene kategóriában elért 1. helyezésünk, hiszen nekem is részem lehetett benne. Szívesen olvasok, sőt novellaírással is foglalkozom. Egy pályázaton ezzel is sikerült első díjat nyernem. Emellett nagy lelkesedéssel zongorázom.

– Ez utóbbiról magam is meggyőződhettem. Minden elismerésem, hiszen szenzációs filmzene interpretációkat hallottam Tőled! Ennyi értékes elfoglaltság és szép eredmény között vajon könnyű dönteni, hogy melyik irányba indulj el?
– A szegedi Deák Ferenc Gimnáziumba nyertem felvételt, két tannyelvű szakra, így az angol nyelv gyakorlása kerül előtérbe. Hogy később milyen pályát választok, azt most még nemigen tudom. Ahhoz egyelőre túl sok minden érdekel…

– Nos, erre még valóban elegendő időd lesz még… Ami ennél jóval aktuálisabb kérdés, hogy mivel töltöd a nyarat?
– Mindenképpen szeretném a tanévet kipihenni.  Fogunk különböző helyekre utazni – Erdélybe, a Balatonra -, a mostani program pedig a Városi Vegyeskarral közös görögországi nyaralás. És persze a legtöbb időt a barátaimmal  szeretném tölteni.