Makó

Felnin futotta végig a makói futamot az egyik roncsderbis versenyző


Gajáta Fanni – Makó

Az Országos Gyorsasági Roncsderbi Bajnokság negyedik futamát a makói Báló ligetben rendezték meg a hétvégén, ahol 32 versenyző mutatthatta meg tudását a pályán. A látogatók nem maradtak izgalmak nélkül, az egyik Ladás versenyző például már a startnál durrdefektet kapott, s a felnin száguldotta végig a futamot. A ma a délelőtti időmérő után, délután különböző szériák futamait láthatták a versenyre kilátogató családok. A legfiatalabb versenyző csak 17 éves volt.

A makói Báló liget adott otthont az Országos Gyorsasági Roncsderbi Bajnokság negyedik versenyhétvégéjének. A rendezvényre Makóról, Kiszomborról, Mórahalomról, Kistelekről, Pitvarosról és még Kunszentmártonról is érkeztek. A 21 éves makói Gyüre Gábor, aki a széria kategóriába indult úgy gondolja, a makói pálya elég gyors, de jó. – Ez lesz a második a futamom, és úgy gondolom, egyre jobban fog menni. Egy 1.3-as Subaru Justy-val versenyzek, amelyet készen vásároltunk. Az időmérőn nagyon jó időt futottam.

Gyüre Gábor a járművében.

A Tüsi Team-ben versenyző mórahalmi Hajdú Imre rutinos versenyzőnek számít, mivel 2004 óta vesz részt a futamokban, országos megmérettetéseken pedig 2007-ben ált először rajtvonalhoz. Bár szakmája szerint hentes, a benzingőzös terepet érzi igazi otthonának. – Egy szöcskével indulok, amelyben egy gyári Ford Mondeo 2 ezer köbcentis motor lapul. Elvileg a kettes géposztályban indulnék, de a múltkori versenyen átmentem a nagy kategóriába, mivel ki szeretném próbálni az autóm, hogy mire képes a többi ellen. Remélem, benne leszek az első háromban.

Hajdó Imre már rutinos versenyzőnek számít.

A 17 éves Fodor Martin 11 éves volt, amikor először roncsderbin indult. – Amikor elkezdtem, apa már 20 éve benne volt ebben a sportban, így kedvet kaptam én is. A mezőnyben én vagyok a legfiatalabb, az idősebb és rutinosabb versenyzőktől sok segítséget kapok.

 

– Sok időnk és munkánk van ebben a pályában és rendezvényben, rengeteg embernek tudnék köszönetet mondani. Nem mondhatnám, hogy az elmúlt 2-3 hétben az idő kegyes volt hozzánk. Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a pályából, reméljük mindenkinek tetszik – mondta el Mihály Norbert a Makói Extrém Sport Egyesület elnöke.


A depó részben igazi családias hangulat uralkodik a versenyek között és alatt sütögetnek és főznek a segítők. Vannak, akik lakóautóval érkeztek a helyszínre. A roncsderbire kilátogatók izgalmas futamokat láthattak, a Lada kategóriában Kiss Csaba az egész verseny alatt a felnin ment, miután a rajt után defektet kapott, majd gumiját is elhagyta.

Ez maradt a futam végére a Lada felnijéből.


A napot élményautózással zárták, amelyen a részvételt egy szerencsés néző a belépőjével nyerte meg.

További képeink: