Hírek

Népi csutkahordozás is volt a Maros-parti Randevún


Gajáta Fanni – Makó

Immáron 9. alkalommal rendezte meg ma délelőtt a makói MENYÜKE éves sportnapját. A kilátogató idősek és családjaik sok féle játékos állomással találkozhattak, amelyeken pontokat szerezhettek. A nap végén az első három legjobban szereplőt díjjal távozhatott

.- Nem is inkább a sportról, hanem a mozgásról és a szabad levegőről szól – mondta el hírportálunknak Szekeresné Mihályné a MENYÜKE elnöke és a sportnap rendezője. – A programjainkon a gyerekek és az 50 év felüliek vannak többségben. A napot egy közös bográcsozás zárja.

Táncolhattak, sakkozhattak, pingpongozhattak, tollaslabdázhattak, lengőtekézhettek, tandem sítalppal mehettek, gólyalábazhattak, kosárlabdázhattak, Nordic walkingozhattak és hagyományos, népi játékkal, a csutkahordást is kipróbálhatták a kilátogatók, aki pedig a versenyen részt szeretett volna venni, mindezt értékes pontokért csinálhatta végig az állomásokat 12 óráig.

– Az állomásokon 12 óráig lehet pontokat gyűjteni, azután különböző korcsoportok szerint az első három ajándékban részesül – mondta a rendező.

A MENYUKE jó kapcsolatot ápol a Magyar Vöröskereszt makói szervezetével, így egész nap egészségszűréssel is várták a kint lévőket.

További képeink: