Hírek

Már nem is hallatszik ki a Hagymaházból a mozi dübörgése


Korom András – Makó

Már nem hallatszik ki a Hagymaházban tavaly óta működő mozi hanghatása az épületből. A mélyhang effektusokból szárnazó, a szomszédos Csipkesoron élők által csak állandó mennydörgésnek nevezett hanghatásokat még a múlt hét végén alaposan visszafogták. Olyannyira, hogy a vetítések alatt többszor is a Hagymaház kávázójában ülve azt tapasztaltuk, hogy a robbanások, autós üldözése sőt az őslények álhal keltett filmhang, azaz a dübörgés már oda sem hallatszott ki a nézőtérről.

Több filmnéző már arról panaszkodott különféle főlg facebookos fórumokon, hogy valósággal fülelni kell a nézőtéren.

Mint arról korábban írtunk, Széchenyi tér 9-11 alatt élő huszonegy lakástulajdonos tiltakozó aláírását gyűjtötte össze több mint három hónapja az ott élő Takács László, s adott le a járási hivatalnak. A panasz végül a makói önkrományzatnál landolt, mely megmérette az épületből kiszivárgó hangokat, s a szakértő azt találta, hogy az nem haladja meg a megengedett értéket.

Igaz a szakértők nem az érintettek lakásában él, így szubjektív véleményt nem tudott alkotni.

A lakók egyébként a kávézóból záróra után távozók hangoskodására és a szabadtéri színpad éjszakai székpakolásának zajára is panaszkodta. Ez utóbbiak ellen is megpróbálnak tenni.

A tavalyi választási kapmpány alatt a régi városvezetés által 20 millió forintos beruházásként megteremtett mozinak egyébként már eredetileg sem a Hagymaházat szánták állandó helyként.

Az új városvezetés pedig már tervebe vette a Páger mozi felújítását, ahová visszahelyezik majd a vetítéseket. Erre keresik már a pályázati lehetőségeket.