Hírek

Lázár János Makón jelentette be: szombaton avatják az M43-ast


Korom András – Makó

Lázár János a választókerület polgármestereivel a makói Korona szállóban rendezett megbeszélésén részvétet fejezte ki Perleczki Béláné, Ambrózfalva polgármestere elhunyta miatt, méltatva a faluvezető a község érdekében végzett munkáját. Majd elmondta, holnap délelőtt 11-kor rendezik az M43-as autópálya avató ünnepségét Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes és román kollégája jelenlétében. Közölte, hogy ezzel ugyan lezárult egy fejezet a térség közlekedési infrastruktúrája kiépítésében, de ezt követi a jövőre elkészülő nagylaki elkerülőút építése, és rendbe kell hozni az autópálya építés miatt tönkretett a kistelepülések közötti utakat is. A károk felméréséhez kérte a polgármesterek segítségét.

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, bár már épül a Makó-Csanádpalota illetve a Szikáncs és Makó közötti út, de hátra van még a 43-as főút felújítása és az autópálya töltése miatt megszűnt természetes vízjárás helyreállítása.

Közölte, folyamatosan figyeli a térségben zajló fejlesztéseket és felajánlotta a településeknek a segítségét.
Lázár János ezt követően vett részt a Glorius Hotelben a makói önkormányzat mellett működő szenátus ülésén, melyen Makó 2015-2019 közötti fejlesztési elképzeléseit ismertették.