Hírek

Két Európa bajnoki ezüstöt is úszott a makói Gruber Kornél


Gruber Kornél a Makói Úszó Klub egykori versenyzője 5 éve erősíti a szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub csapatát. A napokban rendezett belgrádi Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokságra utolsó éves juniorként készült.

A 4 napos versenyprogram első napján 400 méteres felszíni úszásban a nemzetközi versenyek sorában a világklasszisok legizgalmasabb és egyben legszorosabb döntőjét láthattá a nézők. Az első négy helyezett pontos sorrendje csupán az elektromos kijelzőről derült ki. Kornél másodiknak ért célba, így első nap már egy ezüst érmet szerzett.

Második és harmadik versenynap a tavalyi évhez hasonlóan három 4. helyet eredményezett, hajszállal lemaradva a dobogóról. Utolsó nap a 800 méteres felszíni úszásban a több éve Világ- és Európa bajnok szlovák színekben a rajthoz álló Bukor Ádám mögött remek időeredménnyel újra ezüstérmes lett.

Az időeredmények megerősítették abban , hogy jövőre ott lehet a helye a felnőtt csapatban és 2017-ben a Világjátékokon – a nem olimpiai sportágak olimpiáján.

Kornél 2013-ban a váltó tagjaként két bronzéremmel térhetett haza a Lengyelországi Európa Bajnokságról. A 2014-es Kréta-i Világbajnokságon remek időket teljesített de a szerencse nem pártolta eléggé, mivel három versenyszámban is csak tizedmásodpercekkel maradt le a dobogóról.