Hírek

Munkahelyeket teremt a navigációs szoftvereket készítő cég


Az iGO navigációról ismert NNG elkötelezett az iránt, hogy Magyarországon tartsa fejlesztői bázisát, ehhez pedig megtalálja és magához vonzza a legtehetségesebb szakembereket – mondta Szombathelyi Péter a Szeged belvárosában lévő fejlesztőközpont avatásán.

A szoftverfejlesztő cég választása azért esett a megyeszékhelyre, mert az egyetemen hosszabb ideje magas színvonalú informatikai képzés folyik, és a városban több sikeres informatikai beruházás valósult már meg – közölte a vezérigazgató. Az új fejlesztőközpontban a cég díjnyertes budapesti központjával megegyező színvonalú irodakörnyezetet alakított ki, és a munkatársaknak a fővárosival megegyező szintű bérezést nyújt a cég.

Az NNG a járműipar számára fejleszt navigációs megoldásokat, melyeket több mint harminc autómárka használ. Az idei a harmadik esztendő, amikor a vállalkozás árbevétele 40 százalékot emelkedik, és a következő évekre is hasonló bővülést terveznek. Az NNG világszerte nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztat, közülük csaknem 250 dolgozót tavaly, százat idén vettek föl – tudatta Szombathelyi Péter.

Fritz Zsombor, az NNG új fejlesztői központjának vezetője kifejtette, a szegedi fejlesztők már most a cég történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak. A szakember hangsúlyozta, a központ együttműködése rendkívül szoros a Szegedi Tudományegyetemmel, csaknem húsz közös projektjük van a felsőoktatási intézménnyel, ahol tíz kutató folyamatosan az NNG megrendelésein dolgozik, a hallgatók számára pedig már kurzust is hirdetett a cég.

MH-MTI