Hírek

Horogkeresztes és rasszista falfirkát festett le Makón a DK


Gajáta Fanni – Makó

Állítólag vagy tíz éve került fel az a fasiszta köszönés, a horogkereszt és cigányellenes falfelirat a Bajcsy lakótelep egyik házára, amelyet a Demokratikus Koalíció ma délután szürke festékkel tüntetett el.

– Valaki a megyei napilapnak küldte meg a a Bajcsy lakótelep egyik épületén olvasható feliratról készült fotót, melyet aztán a Facebookon is megosztottak. A javaslatomra a Demokratikus Koalíció makói elnöksége arra jutott, hogy teszünk arról, hogy ez eltűnjék onnan – mondta Nagy Máté, a DK makói választókerületi elnökségi tagja. – Nagyon fontos, hogy lássák az emberek, hogy nem ez a normális.

Szürke festékkel hengerelték át a feliratot.

– Egyetértettem Mátéval: a gyűlölködés gyűlölködést szül. Nyilván az összes falfirkát nem tudjuk eltüntetni, de próbálunk példát mutatni, hogy lehet ellene tenni – tette hozzá Mucsi Tamás választókerületi elnök. – Talán így felhívjuk a városlakók és a Bajcsy lakótelepen élők figyelmét arra, hogy pici energiával, kis munkával és pár deci festékkel el lehet tüntetni a hasonló uszító kirekesztő feliratokat és jelképeket.