Hírek

Estefelé telnek meg a makói éttermek teraszai


Gajáta Fanni – Makó

A makóiaknak nem csak a minőség, de az időjárás is fontos. A délelőtti órákban az éttermekben és kávézókban főként bent foglalnak helyet, de amint kellemes lesz a levegő, kiülnek a teraszokra is.

– Ilyenkor szeretünk kiülni ide családostól – nincs az a borzasztó meleg, mint odahaza, jólesik a hideg sör és a fagyi. Még a hangulata is más, mint odahaza – árulta el a Szicília Kávézó teraszán ülő egyébként szegedi Domonyik Sándor és felesége. Tegnap családostól egész napjukat Makón töltötték – leginkább a Hagymatikumban, de a Kalandparton is jártak.

A Szicília terasza is estefelé népszerű.

A makóiak és a városban vedégeskedő, nyaraló  turisták vasárnap este a Rocco Pizzéria és Étteremre tették a voksukat, kint és bent is nehezen lehetett üres asztalt találni. Az idén nyílt Szicília Cukrászda és Étterem is népszerű a makóiak körében, többen is egy tál étel vagy éppen fagylalt és üdítő mellett beszélgettek. A Kalász Étterem és a Hotel Glorius teraszán is sokan fogyasztották vacsorájukat. Az újra megnyílt Korona Kávézóba is ellátogattak az emberek, itt egy kellemes estét tölthetnek egy sör vagy kávé mellett.

Vendégek a nyárra kinyitott Korona Kávézó teraszán.

Többen is elmondták, mostanában nem csak a minőség, de az is fontos, hogy milyen az időjárás: túl nagy melegben senkinek sem esik jól elfogyasztani egy remek és ízletes ételt.