Makó

1000 vassal vonultak fel a Makói Motoros Találkozó résztvevői


Gajáta Fanni – Makó

Idén jubilált a makói motoros fesztivál, hiszen immáron 15. alkalommal rendezték meg a városban. Míg a legelső találkozón 500-an vettek részt, most 2000 fővel számolnak a szervezők. A tanműhely területére ellátogató érdeklődőket és motorosokat hűtött sörrel és rock zenével is várják a szervezők. Nem csak magyar, hanem román, szerb, szlovák, lengyel és német motorosok tettek eleget a meghívásnak, közel 300-an jeleztek vissza. Szombaon Street Fighter Show-val, koncertekkel, vetélkedőkkel és élménymedencével is várták a résztvevőket. Kicsik és nagyon, nők és férfiak egyaránt felvonultatták motorjaikat a városban.

– Mi, a Magyar Motorsport Szövetség alatt stunt riderekként szerepelünk, a drag bike szakág alatt, de a célunk az, hogy saját szakággá alakulhassunk. Rengetget fejlődött a sport, amióta megérkezett az országba, most már inkább akrobatikus motorozást jelenti – mondta el Kulman Miklós hivatásos stunt rider. – Makón Demjén László barátommal egy fergeteges Street Fighter Show-t tartottunk. Volt gumifüstölés, speciális quados bemutató és a közönség sorai közül segítőket hívtunk magunkhoz, akik segítettek nekünk.

Palotás Róbert, a makói Sweet Freedom biztonsági főnöke elmondta, több mint 25 éve motorozik, első élményét édesapja Csepel motorkerékpárjával élte át 12 évesen. – Jelenleg egy Harley Davidsonom van, immáron 7 éve.

Képek a szombati napról: