Hírek

Új helyre költözik a rehabilitációs ellátás


Június végén fejeződött be a Csongrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak Szegeden új otthont adó, Sólyom utcai épület átalakítása.

Jelenleg a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő emberek ellátásaival és támogatásával kapcsolatos ügyek különböző szakaszait a város három pontján intézik. A Sólyom utcai korszerű és akadálymentes létesítmény elkészültével az ügyintézés minden fázisa egy épületbe kerül.

A megyei kormányhivatal Családtámogatási és Társadalmi Főosztályának Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya jelenleg két telephelyen működik. Az ellátási szakterület Oroszlán u. 6. szám alatt, az orvos-szakértői pedig a Vasas Szent Péter u. 1-3. szám alatt folytatja tevékenységét. Júliusban több ütemben mindkettő a Sólyom u. 2. szám alá költözik.

Az ellátási szakterület dolgozói hétfőn már a Sólyom utcában folytatják a munkájukat. Az osztály hatáskörébe tartozó ügyekben július 10-ig még a Deák Ferenc u. 17. szám alatt fogadják az ügyfeleket, de a július 13-ától a már a megváltozott munkaképességű személyek is a Sólyom utcában intézhetik ügyeiket.

Az I. fokú orvosi bizottságok a Vasas Szent Péter utcában 2015.július 17-én, pénteken végeznek utoljára orvosi vizsgálatokat. Ezt követő hétre nem idéznek beteget, mert a szakértői terület átköltöztetésére július 20. és 2015. július 24. között zajlik.

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását segítő TÁMOP 1.1.1 projekt szegedi projektirodája is átköltözik az Oroszlán utcából a Sólyom utcába. A csoport tagjai már hétfőtől, azaz július 6-tól új működési helyükön fogadják az ügyfeleiket és ideiglenesen, – amíg a Rákóczi téri épület felújítása be nem fejeződik – a Foglalkoztatási Főosztály rehabilitációs tanácsadási feladatot ellátó három munkatársa is itt kap helyet.