Hírek

Kisvonattal utaztak Szanazugba a pitvarosi diákok


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Makói Tankerületéből két intézmény felelt meg az Innovatív iskolák fejlesztése című pályázat kiírási feltételeinek. Mindkét intézmény pályázata sikeres volt, így intézményenként 12 millió forintot nyertek, mely összeget tanulói kirándulásokra, tanári továbbképzésekre és tanítási eszközökre fordítanak.

Nyitó programként a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 40 diákja vett részt békéscsabai zenés nyelvi táborban.

A gyerekek a három nap alatt a békéscsabai Szlovák Gimnázium kollégiumában szálltak meg. Ellátogattak a Csaba Centerbe, ahol egy 3 dimenziós animációs filmet tekintettek meg.

A sokszínű programok közt szerepelt gyulai városnézés, ellátogattak a várba, majd onnan kisvonattal utaztak a szanazugi hajókirándulásra. A gyulai kalandparkban animátorok segítségével a diákok különböző nehézségű akadálypályákat próbálhatták ki, lehetőségük volt tó felett átsiklani és íjászkodni. A kikapcsolódás mellett szlovák népdalokat sajátítottak el és megismerkedhettek a szlovák nemzetiség kultúrájával, hagyományaival is.

A hazafelé vezető útjuk során ellátogattak a mezőhegyesi ménesbirtokra valamint megtekintették a lőkösházi Bréda kastélyt.
A pályázat több kirándulásra nyújt lehetőséget, legközelebb Orfűre utazhatnak a pitvarosi diákok.