Hírek

Falra másztak Lombkorona gyalogtúra résztvevői


A Lombkorona gyalogtúra résztvevőinek az egészséges testmozgás mellett csodálatos látványban és a Maros egyedülálló élővilágának megtekintésében is részük volt – a túrán lehetőség volt nordic walking botokkal vagy akár kerékpárt tolva is részt venni.

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében megvalósult csoportos, szabadidős mozgásprogramok lényege, hogy az egészséges testmozgás közösségi élményekben is részesüljenek a résztvevők. Ez alkalommal a lombok közül lehetett megpillantani a Maros folyót, a bátrabbak lecsúszhattak a csőcsúszdán, majd a résztvevők közösen átgyalogoltak a Maros-parti strandfürdő területére, a Kalandparthoz.

A magasban. (Fotó: evp.hu)

A Kalandparton kötetlen program várta a túrázókat: mindenki azt próbált ki, amit akart. Volt, aki a Maros felett átívelő canopy-pályát választotta, de többen próbára tették erejüket és ügyességüket a kalandpályán is – a kisebbek a gyerek-, a nagyobbak a felnőtt pályán. Mások a függőhídhoz másztak fel vagy kipróbálták a falmászást.

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda tervei szerint a jövőben is rendszeresen szerveznek mozgással összekötött szabadidős programokat annak érdekében, hogy fiatalok és idősek, vagy akár egész családok tapasztalják meg a mozgással eltöltött közös idő örömét – adta hírül a Makói Egészségfejlesztési Iroda.