Makó

Kalapáccsal érvelt a gyógyszervitában a makói férfi – vádat emeltek ellene


N. Sándort halált okozó testi sértés bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfinak munkája és szállása sem volt, több mint tíz éve fogadta be a sértett egy Makó-Rákosii tanyán, ahol a ház körüli munkákban segédkezett. A vádlottnak semmilyen jövedelme nem volt, egy ideje már a sértett nyugdíjából éltek.

A 84 éves szállásadó egészségi állapota rohamos hanyatlásnak indult, az idős férfi többször kórházba került. Tavaly decemberre már magáról is alig tudott gondoskodni, a vádlott gondozta. December 16-án N. Sándor elment bevásárolni, azután nagyobb mennyiségű alkoholt ivott, majd hazaérve összeveszett az ágyban fekvő, onnan felkelni sem tudó sértettel. Az ugyanis nem akarta bevenni a gyógyszereit.

N. Sándor szidalmazta a sértettet, majd bántalmazni kezdte, egy kalapáccsal is megütötte a fejét. A bántalmazást éjjel is folytatta. A sértett másnap éjjel hunyt. A vádlott ezt követően lefeküdt aludni és csak másnap reggel hívta ki a mentőket, akik csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szakértői vélemény szerint az idős férfi halálát a bántalmazás miatti kétoldali sorozat-bordatörés okán kialakult légzési nehezítettség, légzési elégtelenség okozta. A bántalmazás és a halál között közvetett okozati összefüggés volt.