Hírek

Lendületbe hozta a mozgás éjszakája a makóiakat


Bojtor Boglárka – Makó

– Idén először rendezzük meg a mozgás éjszakáját itt Makón, az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával. Nagyon örülök, hiszen eddig úgy tűnik sikeresen – mondta Márton Imre, az Erdei János Sportcsarnok ügyvezető igazgatója a megnyitója után. – A célunk ezzel a mozgás népszerűsítése. Megpróbáljuk legalább egy este kimozdítani az embereket a tévé előtti kanapéról, és megmutatni nekik, mennyi lehetőség áll előttük. Megtapasztalhatja a mozgás örömét az is, aki nem sportol rendszeresen.

Makón több helyszínen lehetett csatlakozni a programsorozathoz. Két edzőterem, sőt még a Hagymatikum is kínált programokat.  A sportcsarnokban éjszakai labdarúgó villámtornát és crossfit háziversenyt tartottak. A terepkerékpározás is innen indult Kovács Gábor vezetésével, egészen Apátfalváig.

A Petőfi parkban kedvcsinálóval próbálkoztak, ahol bárki csatlakozhatott a futókhoz, a kung-fu csapathoz és a baseballosokhoz egy este erejéig.

– Szeretek futni, szerintem nagyon egészséges – mondta Molnár Krisztina. – Amikor apukám ráér, kijövünk a parkba. Itt a fitness játszótéren is csinálunk gyakorlatokat. E mellett még táncolok is – tette hozzá.