Hírek

Meglepetésekkel tarkították a makói balerina tábort


Bojtor Boglárka – Makó

A VargaBalett Táncműhely kemény éven van túl, a lányok rengeteg szép eredményt értek el idén. A nyár számukra elsősorban a pihenésről szól, amit táborokkal tarkítanak. A nyári szünet elején új növendékeket csábítanak a táncműhelybe, ezért balerinatábort szerveztek az óvodás korosztálynak. Ezen nagy szerepet kapott a játék , minden nap meglepetéssel térhettek haza a gyerekek. Hétfőn csillámtetkót csináltak, majd lufit sőt még oklevelet is ajándékoztak nekik.

– Nagyon tetszett a tábor, szerettem ide járni és balerina leszek, ha nagy leszek – mondta Katona Jázmin. – A tábor végén bemutatjuk a szüleinknek, hogyan balettozunk – tette hozzá Ravasz Emma.

– A legkisebb balettos két és fél, míg a legidősebb hét éves volt, így két csoportra osztották a résztvevőket. Az első csoport még a földön dolgozik, az a cél, hogy a testüket előkészítsék a jövő évi munkára – tudtuk meg Szalai Alexa Ritától, a Szegedi Nemzeti Színház táncművészétől.

Molnár Ramóna óvodapedagógus foglalkozott a nagyobb csoporttal, akik körjátékkal tarkított koreográfiát mutattak be szüleiknek ma délután.  A táborozók főként makóiak, de Szegedről is érkeztek páran.

A táncműhely idén is megrendezi népszerű színjátszó táborát, melyre lassan le kell zárniuk a jelentkezést, hiszen véges a férőhelyek száma. Augusztusban pedig intenzív tánckurzust tartanak majd. A táncműhely egyik ismertetője a szakmaiság, így kitűnő táncosok és színészek adják majd át tudásukat a balettosoknak.