Makó

Jelentős fejlesztések a makói gumigyárban


A gyárban az autóipar számára elengedhetetlen gumi alkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtőcsöveket, valamint gyorscsatlakozókat gyártanak. A makói és a váci üzem együttesen naponta százezer szerelt terméket gyárt, azaz másodpercenként kettőt.

A ContiTech Fluid 1995-ös alapítása óta folyamatosan fejleszti gyártóbázisát és munkavállalói létszámát egyaránt: a makói és a váci üzem immár közel háromezer főt foglalkoztat, és összesen több mint 35 ezer négyzetméteren folyik a termelés. A cég termékei sikeresek a világpiacon, ezért további magyarországi fejlesztések mellett döntött a divízió vezetősége. Az idén nyáron megkezdődő beruházás összértéke közel 12 millió euró, és a kormánnyal kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően ötvenszázalékos állami támogatással valósul meg.

A harmincszázalékos kapacitásbővítést célzó fejlesztés során mintegy négyezer négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővül a makói telephely, továbbá egy új, ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok is épül. A termeléskapacitást termelőgépek beszerzésével bővíti a cég: új extrudersorok, kazánok, prések, mosógépek, bélyegzőgépek, nyomáspróbaasztalok, zsugoralagutak is munkába állnak. A ContiTech Fluid makói üzemének fejlesztése várhatóan ez év végén le is zárul; jelenleg további kétszáz fő toborzása zajlik, a bővítés után várhatóan még tovább nő majd az alkalmazotti létszám.

– A Continental-cégcsoport Makó és Vác térségének már két évtizede meghatározó és kiszámítható munkaadója. A magyar munkaerő szaktudása, felkészültsége világszínvonalú – mondta az ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy a Continental-cégcsoport üzletága hosszú távon tervez a régióban – írja a Világgazdaság.