Hírek

A Medve-tónál is jártak a SZIGNUM tanulói


Gajáta Fanni – Makó

– A tanév során az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a határon túli magyarok meglátogatására illetve határon túli kirándulásokra. Ennek a pályázat keretein belül, június 1-jétől 5-ig vettünk részt egy erdélyi körutazáson, melynek célja főként a természeti szépségek, történelmi nevezetességek felkeresése, valamint az ottani székely gyerekekkel barátságok kialakítása volt. Közös programokat terveztünk velük – mondta el Győrfi József osztályfőnök.

A tanulók Déván a dévai várhoz, Tordán a Tordai-hasadékhoz is ellátogattak. Szovátát is megjárták, ahol a Medve-tavat csodálhatták meg. Parajdon a sóbányához mentek el, Farkaslakán Tamási Áron sírhelyét nézték meg.  

Marsi Gergely elmondta, Nagyenyeden éjszakai városnézésen is részt vettek. – Itt faházakban szálltunk meg és az ottani diákokkal is megismerkedtünk, akik kedvesek voltak. Részt vettünk a Bekecs-tető túráján is, ami 4 órás volt.

Nyárádremetén a diákok megvendégelték a SZIGNUM tanulóit, ahol egymásnak bemutatták a néptáncaikat. A hazaúton megtekintették Mátyás király szülőházát és a Szent Mihály-templomot is Kolozsváron.