Makó

A DK-nak nem tetszik Sánta díszpolgári címe


“A díszpolgári cím becsülete

 

Elérkezett az idő, hogy gratuláljunk!

 

Gratuláljunk a sikeres és nyitott vezetéshez és ahhoz, hogy a konzultációk során meghallották a Makóiak hangját. Sokan hitték, hogy azért kellett változtatni a díszpolgári cím odaítélésének évek óta megszokott folyamatán, hogy 90 éves korában megkaphassa a megtisztelő címet Tatár István Tanár Úr, megkoronázva ezzel számos elismerését.

 

A jelölési időszakban felbolydult a város, mindenki találgatta a végeredményt. Közismert és közkedvelt, nagy tiszteletben álló embereket ajánlottak, ennélfogva a döntés valóban nehéznek bizonyult. Politikai döntésre senki sem számított. Dr. Sánta Sándort saját képviselőtársai hozták kellemetlen helyzetbe. A hír hallatára létrejött a „Tanár Úr, a mi szemünkben Ön Makó város Díszpolgára” facebook csoport. A több száz tagot tömörítő fórumhoz kortól, nemtől és politikai hovatartozásra tekintet nélkül csatlakoztak az emberek.

 

Aktív politikusnak hiba volt ilyen kitüntetést adományozni. Ezzel kockára teszik az elismerés értékét és Makó Díszpolgára címből Makó város szégyendíja lesz. Ha figyeltek volna az emberek véleményére, elkerülhető lett volna a felháborodás és az elismerés értékének amortizálása. Dr. Sánta Sándornak el kell döntenie, hogy díszpolgár vagy pártpolitikus akar lenni?” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció Csongrád 4. sz. Ovk. elnöksége.