Hírek

Sátorban néptáncoltak a kiszombori fesztiválon


Gajáta Fanni – Kiszombor

Esernyők alatt vonultak fel Kiszombor főutcáján, majd az elázott színpad helyett a kézműves sátorban léptek fel a csoportok. A honismereti kör meghívásának eleget téve Makóról, Deszkről, Földeákról a Visszér és Szárazér csoport, de Csanádpalotáról, Algyőről és Óbesenyőről is érkeztek néptáncosok. Kiszomborról és Makóról a citerások is eljöttek a rendezvényre.

– Tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Kiszomboron a Szent Iván-napi tűzugrást, amelyhez négy évvel ezelőtt kitaláltunk egy néptánc fesztivált. Sok jó kis helyen is elfér, így az eső ellen egy sátorban adták elő a csoportok az előadásaikat – mondta el Badicsné Szikszai Zsuzsanna, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagja. – Régi ismerősök jöttek el hozzánk, a határ mentéről és távolabbról is érkeztek. Idén Kétegyházáról Halmi Zoltán néptánccsoportja is, akik román táncot mutatnak be.

A sátor alatt tizenötféle kézművességgel ismerkedhettek meg a látogatók, az ügyesebbek kosarat fonhattak, varrhattak vagy éppen kipróbálhatták a fazekasságot is. Este 9 órától tüzet gyújtottak, amelyet a bátrak át is ugorhatták, ha merték.

A szerző és Bojtor Boglárka képgalériája: