Hírek

A fiatalokat is jutalmazták a makói Semmelweis napon


Gajáta Fanni – Makó

A makói és hódmezővásárhelyi kórház dolgozóit díjazták a Korona báltermében ma délután. Idén a fiatalabb dolgozók is jutalmat kaptak.

– A mai Semmelweis nap alkalmából azokat ünnepeljük, ünnepli mindkét város és azoknak mond köszönetet, akiknek lelkiismeretes munkája és kiemelkedő teljesítménye széles körben visszhangzik az egészségügyben itt a városunkban és Hódmezővásárhelyen. Azokat ünnepeljük, akik a rendelkezésre álló feltételek között munkájukkal kivívták a betegek és az intézmények elismerését. Magatartásukkal bizonyították, hogy az orvoslás nem pusztán felszereltség és anyagi ellátás kérdése – hangzott el Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében. A polgármester kitért a makói és hódmezővásárhelyi kórház kapcsolatára is és remélte, hogy az együttműködés javítja a makói betegek ellátását.

Kallai Árpád főigazgató elmondta: szinte hagyománnyá vált, hogy a két kórház együtt ünnepli ezt a napot. – Ilyenkor van egy kis időnk kiértékelni a munkákat, áttekinteni a következő időszak teendőit és legutolsó sorban értékelni, jutalmazni munkájukat.

Góg Csaba belgyógyász, gasztroenterológus Semmelweis Ignác munkásságát és életét ismertette. A köszöntők után egészségügyi dolgozók átvehették a munkásságukért járó elismerő oklevelet.

Képeink az ünnepségről: