Hírek

Zeitler Ádám három beadványa


Gajáta Fanni – Makó

Zeitler Ádám, a Jobbik Makói Alapszervezete és Ifjúsági Tagozatának önkormányzati képviselője elmondta, idén nagyjából 25 írásbeli javaslatot adott le, amely átlagban hetente egyet jelent.

– Mint képviselő javasoltam Pál Lászlóné tanárnőt a díszpolgári címre egy 34 oldalas indoklásban. 41 évet tanított a gimnáziumban, de ami a leginkább méltóvá teszi a címre, hogy a legrangosabb versenyen, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) a legeredményesebb tanárok között – ötödik helyen – szerepel 1986 és 2013 között – mondta el az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, Tatár István jelölését is támogatja. – Ha idén nem Pálné tanárnőre kerülne a választás, akkor jövőre is elő fogom terjeszteni, mert akkor – ha minden igaz -, egy nagy országos honismereti akadémia érkezik Makóra, amely a tanárnő nélkül nem valósulhatott volna meg.

A díszpolgári cím mellett még két javaslatot adott le a képviselő testületnek. Javasolta, hogy Makó is csatlakozzon ahhoz a több mint 200 önkormányzathoz, amely segít egy-egy kárpátaljai települést.

– Aki figyeli a sajtót, pontosan tudhatja, milyen helyzetek uralkodnak Ukrajnában, Kárpátalján jelentős számú magyarság él. Szabó Dezső gondolata volt a „Minden magyar felelős, minden magyarért!”, és a kormány helyesen biztatta az önkormányzatokat, hogy támogassanak egy-egy kárpátaljai magyar lakta lakosságú települést. Hogy Makó csatlakozott-e ehhez a támogatáshoz arról nem kaptunk tájékoztatást, ezért nyújtottam be javaslatként. Valamilyen módon, ahogy a város gazdasági helyzete engedni, segítsünk meg egy kárpátaljai magyar települést. Ha a gazdasági helyzet nem engedi, akkor egy gyűjtés szervezésével, a lakossággal segíthetünk.

Továbbá javasolta azt is, hogy a képviselő testület is csatlakozzon Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, valamint nyilvánítsa ki a környezetvédelem irányába tett elkötelezettségét.

Al Gore egykori amerikai alelnöknek van egy olyan felhívása, amellyel 1 milliárd aláírást szeretne összegyűjteni a 2015 decemberében szervezett párizsi klímacsúcsra. Ehhez csatlakozott Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke, aki szintén emellett kampányol és Budapest Fővárosi Önkormányzata is elfogadott egy közleményt, amelyben kiáll az ügy mellé. Azt szeretném, ha a képviselő testület Makón is kiállna Áder János javaslata mellett és szót emelnénk a környezetvédelem és gázok csökkentése mellett.